Voorstelling over prostaatkanker in Spaarne Ziekenhuis

Array

Theater van het gedeelde leed over prostaatkanker
Op dinsdag 4 februari 2014 is het Wereldkankerdag. Het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp organiseert dan samen met het Adamas Inloophuis een avond in het teken van prostaatkanker. In de Kerkzaal van het Spaarne Ziekenhuis wordt de voorstelling ‘Theater van het gedeelde leed’ opgevoerd.

Dinsdag 4 februari 2014 tussen 19:00 en 21:30 uur

theaterEchtpaar met prostaatkanker snakt naar tips
Al jaren werkt Anna van Spanje op de chocolaterie-afdeling van een groot warenhuis. Als haar man Wim prostaatkanker blijkt te hebben zit ze vol grote en kleine vragen. Ze beschrijft de kantpapieren onderleggertjes voor de gebakjes: ‘Echtpaar met prostaatkanker snakt naar tips’. Lotgenoten vertellen haar vervolgens wat doorgaans verzwegen blijft. Eenmaal ingewijd in een wereld van moeheid, angst voor de dood, incontinentiemateriaal en veranderende verhoudingen, realiseert ze zich dat haar relatie er niet zonder kleerscheuren doorheen zal komen. Dapper begeeft ze zich naar huis.

Dit is het verhaal van de reizende theatervoorstelling “Theater van het gedeelde leed”, van Theater De Blauwe Schuur. De voorstelling is speciaal gemaakt voor mensen die te maken hebben met prostaatkanker. Ook de veelal onbesproken kant van het wel en wee van de partner komt aan bod. De moeizame weg die Anja en Wim moeten afleggen wordt met veel humor, mededogen en inlevingsvermogen geschetst.

Inleiding door de uroloog
Op Wereld Kankerdag organiseert het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp deze avond samen met het Adamas Inloophuis. De urologen van het Spaarne Ziekenhuis leiden de voorstelling in met een kort informatief programma over prostaatkanker. Na afloop kunt u onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar napraten. Ook de Prostaat Kanker Stichting is aanwezig met een informatiestand.Programma

19.00 uur
inloop met koffie en thee in het restaurant

19.30 uur
start informatief programma
Arjen Noordzij en Madelon van der Aa
urologen Spaarne Ziekenhuis

20.00 uur
intermezzo

20.05 uur
Theater van het gedeelde leed

21.00 uur
hapje en drankje in het restaurant, gelegenheid om in gesprek te gaan met/vragen te stellen aan het team van de afdeling urologie

21.30 uur
afsluiting

Waar?
Spaarne Ziekenhuis Hoofddorp, in de Kerkzaal. U vindt de Kerkzaal op de begane grond, route 21.?

Programma en reserveren
Om te reserveren en voor meer informatie:
www.spaarneziekenhuis.nl
of tel.023 890 8360.

Bron: Spaarneziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen