Financiële tegemoetkoming voor begeleiding stagiairs in de huisartsenzorg

Array

Vanaf 1 januari 2014 kunnen alle werkgevers in de huisartsenzorg een maandelijkse tegemoetkoming van 100 euro aanvragen voor het begeleiden van doktersassistenten en praktijkondersteuners in opleiding. Dat komt bovenop de maandelijkse tegemoetkoming van 100 euro voor de stagiairs zelf. Beide regelingen zijn initiatieven van de cao-partners in de huisartsenzorg om bij te dragen aan het creëren van meer stageplaatsen. De regelingen worden uitgevoerd door de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg.

Voorzitter Leon Vincken: “Huisartsen hebben voldoende goedopgeleide ondersteuners nodig voor een takenpakket dat steeds breder en intensiever wordt. Een leerzame stage en het voorkomen van voortijdige uitval door goede begeleiding zijn daarin essentieel.”ssfhGroeiende behoefte
In diverse regio’s heeft de huisartsenzorg nu al een tekort aan goedopgeleide doktersassistenten en praktijkondersteuners. Dat komt door de uitbreiding en intensivering van hun taken, de groei van het aantal praktijken en een vervangingsvraag. Door onder meer een gebrek aan stageplaatsen kunnen te weinig doktersassistenten en praktijkondersteuners tijdens hun opleiding praktijkervaring opdoen. De ondersteuners zijn belangrijk voor de werkgever en de huisartsenpraktijk. En ze zijn dat vooral ook voor de patiënt die kan rekenen op goede zorg door gediplomeerde vakmensen.

Aanvragen doen
De tegemoetkoming voor de stagebegeleiding kan de werkgever aanvragen via de website van de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH). De stagevergoeding wordt tot 1 januari 2014 via de werkgever aan de stagiair uitgekeerd. Daarna kan de stagiair de stagevergoeding zelf aanvragen via een formulier op de website van de SSFH. Beide tegemoetkomingen zijn bruto bedragen en gelden voor de duur van de stage. Om ervoor in aanmerking te komen moeten de huisartsenpraktijk of -post en de stagiair aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moet bijvoorbeeld de werkgeversbijdrage aan de SSFH zijn betaald en er moet een schriftelijke stage-overeenkomst zijn afgesloten tussen stagiair en stageaanbieder. Alle informatie staat op www.ssfh.nl.

Over de SSFH
De Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH) is opgericht door de sociale partners in de huisartsenzorg om huidige en verwachte knelpunten op de arbeidsmarkt aan te pakken. Naast de activiteiten op stagegebied zet de SSFH zich in voor een betere aansluiting tussen opleiding en praktijk, de werving van personeel en het veiliger maken van het werken in de huisartsenzorg.

Bron: SSFH

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen