Zorgcentrum Oldenhaghen schenkt uniformen aan Oekraïne

Array

Hospital-UniformZorgcentrum Oldenhaghen in Ommen staat aan de vooravond van de verhuizing van alle bewoners, deels naar de nieuwe locatie in woonwijk Alteveer en deels naar een tijdelijk verblijf in vakantiecentrum De Imminkhoeve in Lemele. Bij het inventariseren, inpakken en opruimen van allerhande spullen stuitte de leiding op een grote stapel uniformen, die niet meer gebruikt worden in het zorgcentrum.  Deze uniformen krijgen een nieuwe bestemming in een ziekenhuis in de Oekraïne.

De Saxenburgh Groep heeft geruime tijd geleden het witte uniform voor medewerkers in de ouderenzorg afgeschaft. Om op de afdelingen een huiselijkere sfeer van wonen te creëren en niet de uitstraling van een ziekenhuis te hebben, werken de medewerkers in de verschillende zorgcentra in burger, zo ook in Zorgcentrum Oldenhaghen in Ommen. De uniformen van dit zorgcentrum krijgen een nieuwe bestemming in de Oekraïne.
De Stichting Ommen voor Oekraïne (SOVO) is er blij mee. De uniformen kunnen goed gebruikt worden in het plaatselijke ziekenhuis in Beregovo, Oekraïne. SOVO heeft eerder al een weeshuis-internaat opgeknapt, met hulp van de plaatselijke bevolking. Een 360-tal kinderen – veelal afkomstig uit eenouder, arme achterstandsgezinnen – wordt daar nu opgevangen, krijgt goede voeding, verzorging en aandacht. Een volgend project is de bouw van het Thabitahuis,  een huis voor mensen met Alzheimer. Met het schenken van de uniformen kan de Saxenburgh Groep, die zelf volop in nieuwbouwprocessen zit voor ouderenzorg, ook een steentje bijdragen aan de zorg in het verre Oekraïne.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen