
Hutten’s nieuwe voedingsconcept Ziekenhuis Bernhoven
ArrayOm ervoor te zorgen dat het concept Eten & Drinken in Ziekenhuis Bernhoven een succes wordt, startte Hutten op 25 februari jl. met een pilot op de locatie Oss. Dit gezamenlijke initiatief van Ziekenhuis Bernhoven en de Veghelse cateraar Hutten heeft tot doel ervaring op te doen met de systemen, te wennen aan de werkwijzen en de smaak van de gerechten te toetsen.
Patiënten kunnen vanaf nu een keuze maken uit de gerechten van de nieuwe menukaart. Dagelijks bieden we een ‘Menu van de Chef’ en verschillende à la carte gerechten. Voor de kinderen is er een speciaal kindermenu. De broodmaaltijd en tussentijdse verstrekkingen worden geserveerd van de broodbuffetwagen, een concept dat al enkele jaren met succes wordt ingezet in ziekenhuis Bernhoven. Om optimaal voorbereid te zijn, gaat Hutten alle onderdelen uit het proces zeer kritisch volgen. Daar waar verbeteringen noodzakelijk zijn, gaan ze deze direct doorvoeren
Op de foto staat het “Menu van de Chef” zoals dat op de eerste dag gepresenteerd is. De menu’s en de gerechten van de à la carte menukaart worden afgestemd op de medische behandeling en het specifieke dieet van de patient.
De eerste 35 Menu’s van de Chef zijn op foto vastgelegd en voorzien van uitgebreide informatie zodat de patiënten vanaf de tablet van de gastvrouw volledig geinformeerd zijn over de keuzemogelijkheden.
Het nieuwe automatiseringssysteem en met name de directe koppeling met relevante patientgegevens wordt in de komende periode uitvoerig getest. De verschilllende gebruikers zoals de voedingsassistenten (gastvrouwen), de koks en andere keukensamenwerkers binnen het Hutten Culinair Centrum kunnen zich de komende tijd het nieuwe systeem en de werkwijze eigen maken.
Geschreven door Charles Janssen, Manager Hutten Food Care en Ruud van Brussel, Manager institutionele keuken Hutten.
Bron: Hutten