Informatiemiddag en digitaal spreekuur dikkedarmkanker in het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Array

Maart is dikkedarmkankermaand
In het kader van de landelijke dikkedarmkankermaand organiseert het Jeroen Bosch Ziekenhuis op maandagmiddag 18 maart een informatiemiddag over dikkedarmkanker. De bijeenkomst vindt plaats van 14.30 tot 17.00 uur  in het auditorium van het ziekenhuis. Op dinsdag 19 maart houdt de verpleegkundig specialist een gecombineerd spreekuur op twitter en facebook over dikkedarmkanker van 11.00 uur tot 12.00 uur. Het is de eerste keer dat het ziekenhuis naast het twitterspreekuur ook op facebook tegelijkertijd een digitaal spreekuur houdt.

Informatiemiddag
Tijdens de informatiemiddag besteden diverse sprekers aandacht aan alle facetten van dikkedarmkanker, zoals de diagnose, de behandeling en de nieuwe landelijke screening. Voor en na de lezing kunnen belangstellenden de informatiemarkt bezoeken voor informatie en advies over dikkedarmkanker.

JBZ-GZG-2-300x225Aanmelden
De informatiemiddag is gratis toegankelijk. Aanmelding is verplicht en kan vóór 15 maart bij bureau Patiëntencommunicatie via het telefoonnummer (073) 553 6577, of via www.jbz.nl/dikkedarmkanker.

Digitaal spreekuur
Op dinsdag 19 maart houdt de verpleegkundig specialist oncologie een digitaal spreekuur over dikkedarmkanker, van 11.00 tot 12.00 uur. Patiënten en belangstellenden kunnen via facebook of via twitter vragen stellen en krijgen direct een deskundig antwoord. Het open spreekuur is te bezoeken op www.facebook.com/jeroenboschziekenhuis, en op twitter @jbzdenbosch met #twitterspreekuur.

Dikkedarmkankermaand
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis sluit met deze activiteiten aan bij de landelijke dikkedarmkankermaand, een initiatief van de Maag Lever Darm Stichting. Dikkedarmkanker is een van de best behandelbare soorten kanker mits een vroege diagnose plaatsvindt.

bron: Jeroen Bosch Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen