Ook omstreden maagchirurg Nick Reijnen werkte in Heilbronn

Array

Bij SLK-Kliniken in Duitsland blijkt naast Ernst Jansen-Steur nóg een omstreden Nederlandse arts te hebben gewerkt. Het gaat om Nick Reijnen. De chirurg werkte bij het Scheper Ziekenhuis in Emmen. In 2008 en 2009 stierven daar zeker vijf en mogelijk zeven mensen bij wie hij een maagverkleiningsoperatie had uitgevoerd. En ook, de inmiddels op eigen verzoek uitgeschreven Reijnen staat niet op de zwarte lijst van het BIG register. Volgens de krant Heilbronner Stimme heeft Reijnen van juli tot november 2010 via een bemiddelingsbureau op de locaties van SLK-Kliniken in Brackenheim en Öhringen gewerkt.

Reijnen is uiteindelijk uit het BIG-register geschrapt door de IGZ zonder tuchtzaak. Niek Reijnen lijkt net als Jansen Steur, middels een akkoordje met IGZ, in het buitenland  de veiligheid van patiënten op het spel te kunnen zetten.

Volgens de krant Heilbronner Stimme heeft Reijnen van juli tot november 2010 via een bemiddelingsbureau op de locaties van SLK-Kliniken in Brackenheim en Öhringen gewerkt.

De chirurg werkte eerder al in het Nedersaksische Leer ook aangeklaagd voor doodslag. In 2005 werd Reijnen door de rechtbank in Leer als chefarts veroordeeld tot een boete van 12.600 euro voor dood door schuld.
Reijnen, of zijn operatieteam, liet in 2002 bij een 66-jarige man in Leer na een operatie een doek in de buik achter, zo meldde destijds de Rheiderland Zeitung. De rechtbank achtte Reijnen schuldig aan de dood van de man en veroordeelde hem tot een geldboete. Ook beschrijft deze krant een verwisseling van twee patiënten door Reijnen. Hij zoog vet af bij een vrouw die in het ziekenhuis lag vanwege een liesbreuk.

Na een enkelbreuk-operatie door Reijnen in Weener liep, de destijds 58-jarige, Christine Preuss een infectie en andere complicaties op. Ze kreeg uiteindelijk een schadevergoeding van vijfduizend Duitse Mark.  Ten tijde van zijn veroordeling voor het sterfgeval was Reijnen al werkzaam in Emmen. De directie van het Scheper Ziekenhuis zei in 2009, ten tijde van het ontslag van Reijen, niet op de hoogte te zijn geweest van de Duitse feiten.  Of Reijnen toen ook werd veroordeeld voor doodslag door nalatigheid of doodslag, is onduidelijk.

De omstreden arts Nick Reijnen, die in Nederland opspraak door mislukte maagoperaties in het Scheper Ziekenhuis in Emmen, blijkt momenteel, na zijn schrapping uit het BIG-register, voor de derde keer in een Duits ziekenhuis te werken.

De Nederlandse arts was al eerder een baan aangeboden in het Hohenlohe-ziekenhuis via een online-agentschap voor artsen. Hij werkte er in november 2009. Ook in deze kliniek wordt nu een intern onderzoek gestart naar de handel en wandel van Nick Reijnen.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen