Polikliniek dermatologie behaalt als eerste Veiligheidskeurmerk

Array

Mauritsklinieken veilig voor patiënt en medewerker
de Mauritsklinieken, grootste poliklinieken dermatologie in Nederland, behalen als eerste kliniek het veiligheidskeurmerk (VMS). Het VMS zorgt ervoor dat er binnen de zorginstelling een cultuur heerst waarin risico’s voor patiënten en medewerkers goed onder controle zijn en tot een minimum worden beperkt.

Roy Rempe, Algemeen directeur Mauritsklinieken: “We zijn er trots op dat we als eerste kliniek het veiligheidssysteem hebben ingevoerd. Binnen de Mauritsklinieken bieden wij hoogwaardige dermatologische zorg voor onze patiënten. Het leveren van zorg brengt risico’s met zich mee. Met het behalen van het veiligheidskeurmerk laten we zien dat deze risico’s binnen de Mauritsklinieken worden beheerst en beperkt.”

Veiligheidskeurmerk VMS
Goede zorg is veilige zorg. De kern van het veiligheidssysteem (VMS) is het signaleren van risico’s, het analyseren en voorkomen van incidenten. Het VMS is erop gericht de risico’s voor de patiënt te beheersen en schade aan de patiënt te voorkomen. Zorgverleners spreken elkaar aan om elkaar te helpen de zorg te verbeteren. Bij het invoeren van het VMS is bij de behandelingen die de Mauritsklinieken uitvoeren gekeken naar welke risico’s er zijn. Voor het streven naar continue en blijvende verbetering wordt gewerkt met een verbetercyclus. Klinieken staan na certificering garant voor zowel een hoge kwaliteit als geborgde veiligheid van medische zorg.

Over de Mauritsklinieken
De Mauritsklinieken zijn de grootste poliklinieken dermatologie in Nederland, met vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Nijmegen en Utrecht. Net als in de reguliere ziekenhuizen wordt binnen de Mauritsklinieken de dermatologie over de volle breedte aangeboden. De Mauritsklinieken richten zich op behandelingen voor onder meer acne, eczeem, psoriasis, huidkanker, allergieën, spataderen en moedervlekken.

Bron: ANP Pers Support

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen