Stichting Buurtzorg Nederland wint prijs Beste Werkgever 2012

Array

Ontknoping grootste werkgeversonderzoek van Nederland
Op dinsdagmiddag 9 oktober hebben Effectory en VNU Vacature Media de winnaars van de Beste Werkgevers Awards 2012 bekend gemaakt in Amsterdam. Stichting Buurtzorg Nederland viel voor de tweede keer in de prijzen in de categorie meer dan 1000 medewerkers.

Buurtzorg behaalde een 9,0 voor algemene tevredenheid, de hoogste score in de categorie meer dan 1000 medewerkers. De organisatie mag zich in deze categorie een jaar lang de Beste Werkgever van Nederland noemen. In 2011 behaalde Buurtzorg ook de hoogste score, destijds was dit een 8,7. De tevredenheid van de Buurtzorg medewerkers is in een jaar tijd dus nog verder gestegen.

Deze resultaten blijken uit het Beste Werkgeversonderzoek van Effectory en VNU Vacature Media. Het onderzoek is dit jaar voor de elfde keer uitgevoerd om een objectief oordeel te kunnen vellen over goed werkgeverschap in Nederland. Aan het onderzoek hebben 269 organisaties deelgenomen. De positie die organisaties op de ranglijst krijgen is gebaseerd op de algemene tevredenheid van de eigen medewerkers. De respondenten in het Beste Werkgeversonderzoek zijn ondervraagd over hun werkzaamheden, arbeidsomstandigheden, collega’s, leidinggevenden, beloning en ontwikkelingsmogelijkheden.

Geheim goed werkgeverschap
Uit het onderzoek blijkt dat de Beste Werkgevers stuk voor stuk bevlogen en betrokken organisaties zijn met hart voor hun vak én de omgeving. Guido Heezen, directeur van Effectory en HR trendwatcher, licht dit toe: “Organisaties die een goed antwoord hebben op de vraag: ‘Wat is onze toegevoegde waarde aan de maatschappij?’ hebben vandaag de dag een streepje voor. Aan authenticiteit en duurzaamheid wordt namelijk steeds meer waarde gehecht. Er is een grote aantrekkingskracht op nieuwe medewerkers en klanten, terwijl bestaande medewerkers extra betrokken en bevlogen zijn. Samen gaan voor een goede zaak. Dát is het geheim van goed werkgeverschap.”

Reacties van Buurtzorg
Hoe zorgt de winnaar voor betrokken en bevlogen medewerkers? Jos de Blok, oprichter van Stichting Buurtzorg Nederland, vertelt: “Wij zijn een thuiszorgorganisatie, iemand helpen met zijn gezondheid geeft onze mensen voldoening. Dat is wat wij mogelijk maken. Onze medewerkers worden uit de wind gehouden als het gaat om administratieve lasten en andere randzaken. Een verademing in onze vaak logge zorgsector. Professionals kunnen zich focussen op de patient. Zij hebben de vrijheid om hun patienten op hun manier te behandelen en zitten niet vast aan protocollen. Nieuwe werknemers zeggen weleens dat ze hun baan hebben teruggekregen: ze kunnen mensen weer helpen.”

1
Overzicht overige winnaars
Prijzen
Organisatie
Plaats
>1000 medewerkers – Algemene tevredenheid
Stichting Buurtzorg Nederland
Almelo
<1000 medewerkers – Algemene tevredenheid
Geas Energiewacht
Enschede
>1000 medewerkers – Grootste stijger
Ordina
Nieuwegein
<1000 medewerkers – Grootste stijger
Fox-IT
Delft

Beeldmateriaal verkiezing
De eerste beelden van de verkiezing kunt u live zien en downloaden via de Twitter account van Effectory: http://twitter.com/effectory. Op woensdagochtend 10 oktober staat tevens het officiele beeldmateriaal van de verkiezing online op www.beste-werkgevers.nl. Al het beeldmateriaal dat ter beschikking wordt gesteld is rechtenvrij en kunt u (indien gewenst) gebruiken voor uw publicatie.
Beste Werkgevers magazine 2012
Alle resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het Beste Werkgevers magazine 2012. In dit magazine is te zien wie de honderd Beste Werkgevers van 2012 zijn, op welke onderwerpen deze organisaties goed scoren en misschien wel het belangrijkste: waarom hun medewerkers hen een aantrekkelijke werkgever vinden.
Heeft u interesse in het Beste Werkgevers magazine? Neemt u dan contact op met Effectory via 020-3050102 en ontvang een gratis exemplaar. U kunt de complete lijst van de honderd Beste Werkgevers en het digitale magazine ook vinden op de website www.beste-werkgevers.nl.

bron: Effectory

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen