Sensire introduceert digitaal magazine over beeldzorg

Array

Sinds april dit jaar heeft Sensire beeldzorg tot integraal onderdeel van haar zorgverlening bij de mensen thuis gemaakt. In co-creatie met de bedrijven Focus Cura Zorginnovatie en PAL4. Dit heeft veel positieve reacties en ook vragen aan ons opgeleverd. Vragen als: Wat levert het op? Hoe pakken jullie het aan? Welke mogelijkheden biedt het ons?

Daarom hebben we nu onze ervaringen, maar ook die van anderen, in dit magazine opgetekend en zullen we op 11 december (nader bericht volgt) een symposium organiseren om de ervaringen en kennis delen. Enerzijds omdat wij denken dat door het delen van onze kennis en ervaring zorginnovaties veel breder geaccepteerd en toegepast kunnen worden. Anderzijds omdat wij erin geloven dat dergelijke zorginnovaties echt een bijdrage kunnen leveren aan de uitdagingen waar we met z’n allen voor staan.

Bas Leerink, Raad van Bestuur Menzis: “Als we ervoor zorgen dat de juiste vraag op de juiste plaats wordt beantwoord, is dat beter voor de patient én voor de zorg…
Vaak gaan mensen automatisch naar het ziekenhuis. Maar het is de vraag of ouderen en chronisch zieken niet
beter af zijn bij de huisarts.”

Ben Albers,huisarts in Vorden: “Met de toenemende druk op de zorg moeten we straks kiezen: heel sporadisch een patientbezoek, of frequenter een beeldbelafspraak.”

Carla Overbeek, wijkverpleegkundige Sensire: “Mensen die bang zijn dat ze te oud zijn en het niet snappen, vertel ik altijd dat ze de PAL4-iPad zonder problemen weer in kunnen leveren.
Nou, dat willen ze dus niet.”

Mevrouw van de Vlugt (84), klant van beeldzorg Sensire: “Het praatje met de zuster, ’s ochtends en’s avonds, is een zorgmoment voor extra zekerheid. En bovendien gezellig!”

Anneke Ros, procesmanager Achterhoek 2020: “Veel mensen weten het niet, maar de Achterhoek is enorm vooruitstrevend.”

Goed om te vertellen is ook dat binnenkort een onderzoek door het lectoraat van de Hogeschool Arnhem Nijmegen wordt gestart om de resultaten van beeldzorg te kunnen valideren in een onderzoek, waarin gedurende 1,5 jaar de kwaliteit- en tijdswinst voor de thuiszorg in beeld wordt gebracht.

Lees het digitale magazine hier (klik op de pijltjes op de foto’s voor filmpjes) of download de PDF.


 


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen