FitFoodFun-factor roadshow: gezond trakteren staat op de kaart

Array

FitFoodFun-Factor heeft een succesvol schooljaar afgerond. De leerlingen van groepen 5 t/m 8 De Regenboog in Dinteloord waren de gelukkigen om voor de zomervakantie het programma van de, tot kookstudio omgetoverde, schoolbus af te sluiten.

FitFoodFun-Factor is een groot succes gebleken. De enorme belangstelling heeft ervoor gezorgd dat de bus, in de periode januari tot en met mei 2012, bijna 100 scholen heeft bezocht. Meer dan 6400 kinderen namen actief deel aan het interactieve programma. Uit een enquête onder de scholen bleek  dat het programma is aangeslagen.

De meeste kinderen vonden de trakteeractiviteit in de bus en de beweegactiviteit buiten leuk om te doen en het lesmateriaal sloot ook goed aan bij bestaande lesprogramma’s zoals Lekker Fit!. Daarnaast gaf een ruime meerderheid van de scholen aan ‘gezond trakteren’ als norm in te voeren of heeft deze inmiddels geïntegreerd in het schoolbeleid. Vanaf september 2012 gaat de bus weer volgens een reeds ingepland schema verder rijden.

Steeds meer overgewicht
Op 22 november 2011 gaf minister Schippers (VWS) het officiele startsein voor het FitFoodFun-Factor programma. Aanleiding van dit initiatief is de toename van overgewicht onder jongeren in Nederland. Uit de deze week gepubliceerde cijfers van het CBS blijkt dat overgewicht een steeds groter probleem wordt.

Van de kinderen en jongeren van 4 tot 20 jaar had in 2009/2011 bijna 11 procent matig overgewicht. In de jaren tachtig was dit nog ongeveer 7 procent. Het aandeel kinderen met ernstig overgewicht nam in deze periode niet zoveel toe, en ligt nu op ongeveer 2,5 procent. Met deze roadshow brengen de Hartstichting, het Voedingscentrum en Lidl op een educatieve, leuke manier het belang van gezond eten en bewegen onder de aandacht.

bron: Hartstichting

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen