Kamerbrief over Waz-vergunning Gynaecologisch Centrum Dermout & Albicher

Array

Brief van minister Schippers (VWS) aan de Tweede Kamer over het verlenen van een vergunning conform de Wet Afbreking Zwangerschap (Waz) aan het Gynaecologisch Centrum Dermout & Albicher te Alkmaar.

‘Geachte voorzitter,
Hierbij stel ik u op de hoogte van het verlenen van een vergunning conform de Wet Afbreking Zwangerschap (Waz) aan het Gynaecologisch Centrum Dermout & Albicher gevestigd te Alkmaar.
Gynaecologisch Centrum Dermout & Albicher is een centrum dat tweedelijnszorg levert op het gebied van gynaecologie. Het centrum vraagt een eerste trimester Waz-vergunning om, indien zich de situatie voordoet, een zwangerschapsafbreking te kunnen verrichten.
De IGZ heeft op mijn verzoek een onderzoek ingesteld om te beoordelen of dit centrum aan de wettelijke eisen kan voldoen. De IGZ stelt in haar rapportage dat dit centrum kan voldoen aan alle medisch inhoudelijke vereisten van de Waz. Ik zie daarom geen belemmering om aan dit centrum een vergunning te verlenen.
Ik ga er van uit u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Hoogachtend,
de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
mw. drs. E.I. Schippers’

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen