Ouderen bewegen samen op een Olga Commandeurplein

Array

Olga Commandeur en Yalp zijn een samenwerking gestart om te zorgen dat senioren op een leuke manier in beweging komen, namelijk met speeltoestellen voor ouderen. Olga Commandeur rijdt vanaf vandaag in een speciaal vormgegeven auto door het land om alle Yalp-beweeglocaties te bezoeken. Op deze locaties biedt zij een beweegprogramma aan om ouderen te stimuleren om meer te bewegen. Want beweging is belangrijk… juist voor ouderen, maar moet vooral leuk zijn! Gisteren werd de auto en het officiele beeldmerk onthuld en daarmee gaat de samenwerking officieel van start.

Ouderen in beweging, samen op een Olga Commandeur Plein
De beweegtoestellen voor ouderen zijn niet nieuw, al op ruim 60 locaties zijn Yalp-beweegtuinen gerealiseerd. Om nog meer uit deze plekken te halen en het bewegen op deze faciliteiten nog meer te stimuleren zijn Olga Commandeur en Yalp een samenwerking gestart. Olga Commandeur, bekend als oud topsportster en van het tv programma Nederland in Beweging, gaat op al deze locaties benaderen om een beweegprogramma aan te bieden: “Met demonstraties en fysieke trainingen laat ik zien hoe leuk bewegen op de Yalp-seniorentoestellen eigenlijk is. Bewegen voor ouderen moet de normaalste zaak van de wereld worden. Naast dat het goed is voor de gezondheid heeft het bewegen ook eens een sociaal aspect. Door te bewegen in groepsverband kunnen ouderen hun ervaringen delen en nieuwe mensen ontmoeten.” Op het toestel zoals dat bij verzorgingtehuizen en de openbare ruimte gebruikt wordt, kunnen in totaal enkele honderden beweegoefeningen gedaan worden.

Een belangrijke succesfactor van het nieuwe beweegprogramma is het opleiden van lokale trainers die leren hoe ze moeten omgaan met het toestel én hoe ze de ouderen kunnen motiveren om deel te nemen aan het trainingsprogramma. Op een speciale website kunnen trainers van verschillende locaties daarna tips krijgen van Olga Commandeur en onderling ervaringen uitwisselen. Door het plaatsen van een beweegtoestel in de openbare ruimte, bij zorginstellingen of via woningcorporaties krijgen de speelplaatsen een nieuwe maatschappelijke functie en kunnen inspelen op de behoefte van ouderen om meer te bewegen en sociale contacten op te doen. Na de komst van Olga mag de desbetreffende beweeglocatie zich officieel een Olga Commandeur Plein noemen.

Kijk op www.yalp.nl/oudereninbeweging voor meer informatie over het beweegconcept

bron: ANP Pers Support

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen