ouderen een vergeten doelgroep zijn in de geestelijke hulpverlening
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding 11 juli 2011 - 14:26
Array
Nederlanders van 65 jaar en ouder vragen maar mondjesmaat om hulp bij psychische problemen. Ook hulpverleners herkennen depressie en angst onvoldoende als serieuze problemen bij deze leeftijdsgroep, dat blijkt uit een publicatie in Sp!ts.
In het artikel in Sp!ts komen Ingrid Weijnen, directeur Behandeling van de GGZ-kliniek U-Center, en professor Frans Verhey, hoogleraar Neuropsychiatrie en Ouderenpsychiatrie aan de universiteit van Maastricht aan het woord. Zij stellen dat ouderen een vergeten doelgroep zijn in de geestelijke hulpverlening.
”Als je naar studies kijkt zie je dat het aantal ouderen dat aan angststoornissen lijdt tussen de 10 en 15 procent ligt. Net als bij volwassenen. Ongeveer 5 procent lijdt aan een ernstige depressie. Maar slechts 1 procent van de ouderen vraagt om hulpâ€, zegt Weijnen.
Bron: spitsnieuws.nl
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.
Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.
De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.