Nomineer nu voor de Paul van Eerde-Award!

Array

De inschrijving voor de tweede Paul van Eerde-Award is geopend. Kent u een strijdbare organisatie of persoon die zich inzet voor de dementieproblematiek? Een kleine of grote organisatie, een onderzoeker, een onderwijsinstelling, een mantelzorger of iemand anders die dementie het hoofd biedt? Kandideer deze kandidaat dan nu!

Voorwaarde is dat de kandidaat in het afgelopen jaar een bijzondere prestatie heeft geleverd aan:

1.         het op de kaart zetten van de problematiek rond dementie;

2.         het dichterbij brengen van een oplossing voor de dementieproblematiek;

3.         en/of een bijdrage hebben geleverd aan de verbetering van de (leef)situatie van dementerenden en naasten.Aan de award is een geldbedrag van ? 5.000,- verbonden, dat de winnaar kan toekennen aan een doel dat bijdraagt aan het oplossen van de problematiek rond dementie.

De inschrijving sluit op 1 september 2011. Hierna beoordeelt een onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van neurobioloog Dick Swaab, de inzendingen. De jury nomineert een aantal kandidaten voor de finale. Deze worden uiterlijk op 14 september 2011 bekend gemaakt op de website van de NVVE. Vervolgens kunnen de NVVE leden via de website stemmen en wordt de winnaar gekozen. Op 19 oktober 2011 zal de award worden uitgereikt tijdens het jaarlijkse NVVE-symposium in de Jaarsbeurs te Utrecht.

De onderscheiding is genoemd naar Paul van Eerde, de hoofdpersoon in de documentaire Voor ik het vergeet..van regisseur Nan Rosens. Van Eerde was chemicus die, toen hij de diagnose dementie kreeg, meteen wist dat hij deze ziekte niet tot het einde wilde meemaken. Hij vond geen gehoor bij zijn arts, verzamelde zelf dodelijke medicijnen en stapte in overleg met zijn familie uit het leven, voordat hij diep dement zou worden.

De award werd in 2010 voor het eerst uitgereikt aan de familie Van Eerde. Zij maakten op 17 januari bekend dat zij het geldbedrag schenken aan het Alzheimercentrum van het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Hier wordt een webportaal ontwikkeld met informatie over alzheimer, inclusief een onderdeel over euthanasie bij dementie.

 

U kunt iemand of een organisatie nomineren door een mail met motivatie waarom u vindt dat die persoon, organisatie, onderzoeker, enz. de award verdient, te sturen naar [email protected]. Per post: Kitty Jager, postbus 75331, 1070 AH Amsterdam.

Nomineer nu voor de Paul van Eerde Award: http://bit.ly/kFC5fy

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen