Verzekeraars omzeilen NZa-richtlijn informatieverstrekking

Array

De Branchevereniging Tandtechniek heeft bij de NZa melding gemaakt van het niet voldoen van verzekeraars aan de NZa-richtlijn informatieverstrekking ziektekostenverzekeraars en volmachten. Aanleiding hiervoor zijn de vele klachten die het Meldpunt Zorgsignalen ontvangt van tandtechnisch laboratoriumhouders. Het gaat hierbij met name om het nemen van een gemiddelde als uitgangspunt voor alle situaties. Dit terwijl het gaat om op maat gemaakte medische hulpmiddelen zoals gebitsprotheses. Ook tandartsen klagen over de starre opstelling van verzekeraars.

Omzeilen voorwaarden
Daarnaast lijken verzekeraars de voorwaarden die gesteld worden aan een afwijzingsbrief te omzeilen door een brief die wel degelijk een afwijzing bevat zelfs de tegenovergestelde term ‘goedkeuringsbrief’ te geven. Ook het verwijzen naar een niet bestaande regeling waarvan de verzekeraar zelf bij navraag niet het genoemde document kan leveren komt voor.

Oproep NZa
Op de site www.mijnmond.info valt te lezen dat de Branchevereniging Tandtechniek de NZa met klem verzoekt haar toezicht op de informatieverstrekking door verzekeraars onverminderd uit te blijven voeren en nader onderzoek te doen naar het voldoen aan het vermelden van de beroepsmogelijkheid.
De NZa heeft inmiddels laten weten dat de oproep is doorgestuurd naar de afdeling Toezicht & Handhaving.

Recente artikelen