Reactie Hartstichting op Uitgesproken Vara

Array

Uitgesproken Vara heeft op 29 november 2010 aandacht besteed aan verantwoord beleggen door goede doelen. De Hartstichting heeft, als een van de weinige, voor deze uitzending volledig inzicht gegeven in het beleggingsbeleid. Uit onderzoek van Vara is gebleken dat de Hartstichting indirect voor een klein bedrag van 3500 euro (1% van de index) belegt in een producent in clustermunitie. We zijn hier erg van geschrokken. We wisten niet dat we indirect in een producent in clustermunitie investeren.
We vinden het belangrijk te investeren in betrouwbare en duurzame fondsen, dat is onze morele plicht maar ook ons beleid. Ondanks dat het om een kleine en indirecte index van 1% gaat, is ons beleid om op geen enkele manier te investeerden in bijvoorbeeld clustermunitie. We hebben per direct de index laten verkopen. We gaan met onze vermogensbeheerder in gesprek hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen want dit mag echt nooit meer gebeuren.

Wij vinden het belangrijk openheid van zaken te geven, ook aan u. Daarom verwijzen wij u naar ons standpunt over beleggingen om meer te weten te komen waarom en hoe verantwoord wij beleggen.

Uitzending gemist?
Heeft u de uitzending gemist of wilt u er nog een keer naar kijken?
Ga dan naar de site van Uitgesproken Vara (opent in nieuw venster).

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen