Dokter op dinsdag?!

Array

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch start op 23 november in de Week van de Patiëntveiligheid met een lezingenreeks ‘Dokter op dinsdag’. Elke dinsdagavond tussen 19.00 – 20.00 uur houdt een dokter een praatje voor een breed publiek over de nieuwste ontwikkelingen in zijn of haar vakgebied. Kinderarts Marjo Jager, sinds kort medisch specialist Patiëntveiligheid in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, opent de reeks.
Marjo Jager vertelt over de nieuwste ontwikkelingen rond het veiliger maken van het ziekenhuis voor patiënten. Haar doel is een open klimaat in het ziekenhuis te realiseren, waarin het bespreken en leren van medische fouten heel gewoon is. Dokter Jager doet haar verhaal in Huize Bloemenkamp, Zuid-Willemsvaart 95, onderdeel van de locatie Groot Ziekengasthuis.
Publiekslezingen
In de nieuwbouw van het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt een prachtig Kenniscentrum. Het plan is om daar dokters regelmatig een verhaal te laten houden voor een breed publiek. Om alvast wat ervaring op te doen, start ter gelegenheid van de Week van de Patiëntveiligheid op 23 november 2010 de eerste ‘Dokter op dinsdag’. Voor de dinsdagavond is gekozen omdat op die avond een groot aantal poli’s avondspreekuur houdt, waardoor er al patiënten en bezoekers in het ziekenhuis zijn. Publiek dat geïnteresseerd is in de lezing, kan hier een apotheek- of polibezoek aan vastknopen. Of andersom, iemand die komt om bloed te prikken, pakt het praatje van de dokter mee.
Sprekers
Voor de komende weken staan klinisch chemicus Rein Hoedemakers en nucleair geneeskundige Roel Claessens gepland. Hoedemakers vertelt over wat er allemaal met je bloed gebeurt, nadat je dat hebt afgestaan en Claessens legt uit hoe hij als eerste in Europa een apparaat heeft ontwikkeld om rubidium mee te maken en wat het belang hiervan is voor hartonderzoek. Bezoekers die graag een dokter over een bepaald onderwerp zouden willen horen spreken, kunnen dit onderwerp aanmelden via [email protected] De commissie die de lezingen organiseert, probeert daar dan een dokter voor te vinden. Het sprekersschema wordt bekend gemaakt via www.jbz.nl/dokteropdinsdag . Het plan is elke dinsdagavond een ‘Dokter op dinsdag” te organiseren behalve in vakantieperiodes.
Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s- Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patiënt, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis betrekt in 2011 een nieuw gebouw en wil dan het meest patiëntgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het
Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.

Recente artikelen