Erasmus Universiteit viert verjaardag

Array

De Erasmus Universiteit viert maandag 8 november haar 97e verjaardag. Tijdens de jaarlijkse Dies Natalis wordt met een plechtige bijeenkomst de oprichtingsdatum van de onderwijsinstelling herdacht.

Geopend
De EUR vindt haar oorsprong in de Nederlandsche Handels-Hoogeschool, die 8 november 1913 in de Doelen werd opgericht. Zestig jaar later werd de Erasmus Universiteit officieel geopend, toen de Medische Faculteit Rotterdam samenging met de Nederlandsche Economische Hoogeschool, de opvolger van de NHH.

Geoff Norman
De verjaardag van de universiteit wordt maandag gevierd met een plechtige bijeenkomst in de aula. Speciale gast is professor Geoff Norman, van de Canadese McMaster University. Het thema van de middag is ‘Probleemgestuurd onderwijs’.

Onderscheiden
Rondom de Dies Natalis worden volgens traditie eredoctoraten toegekend aan mensen die zich hebben onderscheiden in wetenschappen die aan de EUR worden beoefend.

Meer informatie en het complete programma zijn te vinden op de Dies Natalis-website van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de Dies.

Recente artikelen