Rechtsextremist wil met spermadonatie arische ras wil versterken

Array

Een man met rechtsextremistische sympathieen die wilde dat zijn sperma alleen voor blanke patienten zou worden gebruikt, heeft bij twee vruchtbaarheidsklinieken gehoor gekregen. Volgens het programma ‘Uitgesproken‘ van de VARA is de kliniek van het Rijnstate-ziekenhuis in Arnhem op zijn verzoek ingegaan, net als de Geertgenkliniek in Elsendorp. De man geeft op internet aan dat hij uit racistische motieven handelt.

Op een website die veel door neonazi’s wordt bezocht, zegt Patrick de Bruin dat hij met zijn zaad ‘het arische ras wil versterken.’ De site wordt nauwlettend in de gaten gehouden door Jan van Beek van onderzoeksgroep Kafka. Volgens hem probeert De Bruin het Lebensborn-project nieuw leven in te blazen.
Bij het AMC in Amsterdam is de man weggestuurd. Op internet zegt de man dat hij met zijn zaad “het arische ras wil versterken”.

Richtlijnen
De Vereniging voor Kunstmatige Inseminatie gaat nu bekijken of de richtlijnen voor spermadonatie moeten worden aangepast. Het Rijnstate-ziekenhuis heeft het zaad van de man inmiddels vernietigd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen