Psychische patiënt krijgt check up

Array

Duizenden mensen die bij ggz-instelling Mondriaan in behandeling zijn en vanwege hun ziektebeeld antipsychotische medicijnen slikken, krijgen allemaal een grondige medische check-up.

Het betreft patenten met schizofrenie, stemmingsproblemen of mensen bij wie het ziektebeeld sterk neigt naar deze psychische problemen.

Het uitgebreide fysieke onderzoek van deze grote groep patienten (concrete getallen zijn niet bekend) die antipsychotica slikt, moet de behandelende artsen een goed overzicht geven van de negatieve bijwerkingen die deze medicijnen met zich mee kunnen brengen. Te denken valt aan stijfheid, trillen, maar ook (een sterke) gewichtstoename in combinatie met de vaak ongezonde levensstijl.

Bron: Dagblad De Limburger

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen