Groot animo voor het simuleren!
ArrayHet recent gestarte simuleertraject van de NVZ lijkt nu al een groot succes te worden. Inmiddels hebben 21 ziekenhuizen een contract getekend voor deelname aan de DEA. Daarnaast zijn 20 ziekenhuizen in gesprek met de NVZ om te participeren in de analysetool. Het is voor de analyse van de productstructuur van groot belang dat zoveel mogelijk ziekenhuizen participeren. Om deel te nemen aan fase 1 van de simulatie adviseert de NVZ zo spoedig mogelijk een besluit te nemen over deelname. Dit helpt om de productstuctuur zo goed mogelijk te testen en waar nodig de fouten eruit te halen.
Het recent gestarte simuleertraject van de NVZ lijkt nu al een groot succes te worden. Inmiddels hebben 21 ziekenhuizen een contract getekend voor deelname aan de DEA. Daarnaast zijn 20 Â ziekenhuizen in gesprek met de NVZ om te participeren in de analysetool. Het is voor de analyse van de productstructuur van groot belang dat zoveel mogelijk ziekenhuizen participeren. Om deel te nemen aan fase 1 van de simulatie adviseert de NVZ zo spoedig mogelijk een besluit te nemen over deelname. Dit helpt om de productstuctuur zo goed mogelijk te testen en waar nodig de fouten eruit te halen.
Wijzigingsverzoeken
De eerste uitkomsten van het simuleren zullen worden gepresenteerd in het technisch overleg en het bekostigingsoverleg van 24 september 2010.
Uiteindelijk zullen de onvolledigheden die gevonden worden in de productstructuur verwerkt moeten worden in wijzigingsverzoeken. Deze verzoeken dienen goed onderbouwd te zijn met onder andere cijfers over kosten en het aantal malen dat het in Nederland voorkomt. Om de wijzigingsverzoeken goed te kunnen onderbouwen is het van groot belang dat zoveel mogelijk ziekenhuizen participeren in de DEA.
Onvolledigheden
In de afgelopen maanden is er in een aantal ziekenhuizen al met eigen analyse middelen schaduwgedraaid met DOT. Helaas bleek het niet mogelijk om dit volledig te doen omdat het niet mogelijk is om de registratieregels in de ziekenhuissystemen in te bouwen. Ondanks deze beperking zijn er hier en daar onvolledigheden in de productstructuur gevonden. Graag ontvangt de NVZ ook deze geconstateerde fouten zodat de expertgroep dit in de wijzigingsvoorstellen kan meenemen. Deze ‘fouten’ kunnen worden gemeld via het mailadres [email protected].
Bron: NVZ