Kindermedicijn.nl, RUG en Novartis werken samen aan visuele bijsluiter medicijnen

Array

Kindermedicijn.nl is bedenker, initiatiefnemer en drijvende kracht achter de ontwikkeling van de visuele bijsluiter voor medicijnen. In samenwerking met Universiteit Groningen en Novartis Pharma willen zij dit concept verder onderzoeken, vormgeven en zo spoedig mogelijk op de markt brengen.
Voornaamste aanleiding voor het ontwikkelen van de visuele bijsluiter is dat de huidige generatie bijsluiters eerder dienen als een “disclaimer” dan een voor de eindgebruiker heldere uitleg over de werking en bijwerkingen van het product. De visuele bijsluiter zal naar verwachting van groot belang zijn voor jonge gezinnen en van onschatbare waarde voor de meer dan 1,5 miljoen laaggeletterden in Nederland.
Het initiatief voor Kindermedicijn is genomen in het kader van haar hoofddoel, het tot stand brengen van meer onderzoek en ontwikkelingen naar kindergeschikte medicijnen. Medicijnen worden om ethische redenen niet getest op kinderen. Vaak zijn geneesmiddelen voor kinderen niet verkrijgbaar in voor hen geschikte vorm en dosering. Dat is begrijpelijk maar tegelijkertijd zorgelijk.

Recente artikelen