Stijging klachten over zorg in Brabant

Array

Vorig jaar werd meer geklaagd over de zorg in Brabant. Dat meldt de regionale krant BN De Stem op basis van cijfers van Zorgbelang Brabant. Zorgbelang Brabant is een organisatie waarbij 360 Brabantse patienten- en consumentenorganisaties zijn aangesloten. De koepel heeft geïnventariseerd dat het aantal klachten in 2009 steeg met zeven procent tot 1284 ten opzichte van een jaar eerder.

Zorgbelang Brabant
De klachten gaan het vaakst over de behandeling door de huisarts of  het ziekenhuis. ‘Onzorgvuldig’, is de meest gehoorde klacht. Het gaat dan bijvoorbeeld om onvoldoende verdoving. Dat het aantal klachten is gestegen, wil volgens Theo Arts van Zorgbelang Brabant niet meteen zeggen dat de zorgverlening in de provincie erop achteruit is gegaan. In BN De Stem zegt Arts: “Ik heb het gevoel dat mensen ons ook vaker weten te vinden met hun klachten.”

Bron: BN De stem

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen