Loop met je dokter op poli Cardiologie azM

Array

De promotie van ‘Loop met je dokter’ op 25 september in Meerssen vindt deze maand ook op de poli Cardiologie plaats. Daar bemannen vrijwilligers, vaak zelf ook hartpatient, de speciale ‘Loop met je dokter’-stand, die daar in augustus staat. Een enthousiaste vrijwilliger vertelt over de sponsorwandeltocht met als doel dat mensen zich zullen inschrijven voor de wandeling en worden er loten verkocht.

Op zaterdag 25 september start de tweede Loop met je dokter, in het Limburgse Meerssen. Artsen van het azM maken met hun (ex-)hartpatienten en teamgenoten een prachtige wandeling door het Limburgs Heuvelland. Dit jaar kunnen deelnemers kiezen uit een tocht van 5 of 10 km. Iedereen kan meelopen en zo bijdragen aan onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Preventie en reanimatie De opbrengst wordt besteed aan onderzoek naar hart-en vaatziekten. Het geld gaat naar twee projecten van het azM. Een deel naar het Preventieprogramma Hart-en Vaatziekten van het azM, geleid door Nathalie van Breugel. Door dit project worden mensen met een hoog risico op hart-en vaatziekten eerder herkend. Patienten worden via een online interactieve manier gecoacht naar een gezondere levensstijl om gezondheidswinst te boeken. Ook gaat de opbrengst naar het project Reanimatie, geleid door prof.dr. Ton Gorgels. Er is geld nodig voor reanimatiecursussen op middelbare scholen. Hierdoor zal reanimatiekennis en -vaardigheden breed in de samenleving worden verspreid.

Naast patienten kunnen ook medewerkers van het azM meewandelen. Wil jij ook je beste beentje voorzetten? Wandel dan mee en meld je aan op www.loopmetjedokter.nl

Bron: HfL Auteur: JvC

Maastricht UMC+

Met ingang van januari 2008 zijn het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) en de Faculteit Health, Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht gefuseerd tot het achtste universitair medisch centrum van Nederland. De nieuwe organisatie heet Maastricht UMC+.
Het Maastricht UMC+ heeft als kerntaken: patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs en opleiding. Daarin nemen, naast de standaard patiëntenzorg, topklinische zorg en topreferente zorg een belangrijke plaats in. Deze zijn nauwgezet afgestemd met het fundamenteel en het (experimenteel) klinisch onderzoek. Dit resulteert in de klinische onderzoeksspeerpunten hart en vaten; oncologie, chronische ziekten en geestelijke gezondheidszorg en neurowetenschappen.

Recente artikelen