Afasiecentrum in Leiderdorp gestart

Array

Mensen met afasie kunnen vanaf september terecht in het Afasiecentrum in Leiderdorp. In dit centrum leren zij om beter te communiceren en actiever deel te nemen aan het sociale en maatschappelijke leven.

Afasie ontstaat als gevolg van hersenletsel. Mensen met afasie kunnen niet of moeilijk spreken, lezen, schrijven of begrijpen wat er gezegd wordt. Voor veel mensen met afasie is het heel lastig om, na een behandelperiode, thuis de sociale contacten weer op te pakken. Het praatje met de buurman, een boodschap doen; door de afasie lukt het allemaal niet meer zoals vroeger. Het gevaar bestaat dat ze daardoor in een sociaal isolement terecht komen.

Om dat te voorkomen namen logopedisten van het Rijnlands Revalidatie Centrum (RRC) het initiatief om een afasiecentrum op te richten, als brug tussen revalidatie en het dagelijkse leven. Het RRC vond een samenwerkingspartner in de Gemiva-SVG Groep, een zorginstelling voor mensen met een handicap. Samen realiseerden zij, in overleg met Afasie Vereniging Nederland, het Afasiecentrum in Sport- en Recreatiecentrum ‘De Does’ in Leiderdorp.

Mensen met afasie die beter willen leren omgaan met hun beperking, zelfstandiger willen worden en behoefte hebben aan lotgenotencontact, kunnen bellen, of een naaste laten bellen, met afasietherapeute Danielle van der Plas, telefoon (071) 519 52 16, of e-mailen naar: [email protected].

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen