Steun voor onderzoek naar epilepsie
ArrayDrs. Marie-Claire de Wit, kinderneuroloog in het Erasmus MC-Sophia, kan voor haar onderzoek naar epilepsie rekenen op steun van het Nationaal Epilepsie Fonds. De Wit doet onderzoek naar het geneesmiddel rapamycin. Er zijn aanwijzingen dat daarmee vormen van epilepsie kunnen worden behandeld.
De Wit onderzoekt of het geneesmiddel rapamycin effectief is in de behandeling van kinderen met moeilijk behandelbare epilepsie als gevolg van de aandoening tubereuze sclerose.
Het beste
Het Nationaal Epilepsie Fonds kiest jaarlijks een aantal onderzoeksprojecten uit die de epilepsiebestrijding en zorg het beste dienen. Dit keer zijn vijf projecten geselecteerd. Voor het onderzoek van Marie-Claire de Wit is ruim € 200.000 gereserveerd van het totale subsidiebudget van € 707.385.
Behandeling
Nederland telt 120.000 mensen met epilepsie. Deze aandoening uit zich door aanvallen die veroorzaakt worden door een plotse, tijdelijke verstoring van elektrische prikkels in de hersenen. Medicijngebruik helpt de aanvallen te onderdrukken, maar werkt (nog) niet genezend.
Bekijk het filmpje op de kinderwebsite over epilepsie.