Radboud Universiteit Nijmegen en het UMC St Radboud gaan onderzoekers in van Oss ondersteunen bij het opzetten van eigen bedrijven

Array

De Radboud Universiteit Nijmegen en het UMC St Radboud willen onderzoekers die in dienst waren van MSD Oss ondersteunen bij het opzetten van eigen bedrijven. Zij vinden dat de opgebouwde kennis van het onderzoek naar medicijnen niet verloren mag gaan nu het moederbedrijf MSD heeft besloten tot een radicale inkrimping  van haar activiteiten bij het voormalige Organon in Oss.

De Radboud Universiteit en het UMC St Radboud werken al jaren op een breed onderzoeksterrein samen met onderzoekers van MSD. De ontwikkeling van nieuwe medicijnen staat centraal. Aan de basis hiervan ligt fundamenteel onderzoek op medisch, biologisch en chemisch gebied. De samenwerking tussen het fundamenteel en het toegepast onderzoek, zoals dat plaatsvond met het voormalige Organon, moet door kunnen gaan. De Radboud Universiteit en het UMC St Radboud willen onderzoekers die hun onderzoek in een eigen bedrijf willen voortzetten, helpen. Dat kan door het aanvragen van een lening via KERN, een samenwerkingsverband van de universiteit en het UMC St Radboud met regionale organisaties en bedrijven. KERN begeleidt ook onderzoekers op weg naar het zelfstandig ondernemerschap. Die kennisintensieve bedrijven moeten dan wel in Nijmegen worden gevestigd.

Voorwaarde daarbij is dat de overheid de onderzoekers die een eigen bedrijf willen beginnen financieel ondersteunt met een overbruggingskrediet. De huidige kenniswerkersregeling zou hiervoor model kunnen staan. De Radboud Universiteit en het UMC St Radboud zullen zich daarom bij de rijksoverheid en de regionale overheden sterk maken voor een dergelijk krediet. Het chemisch en farmaceutisch onderzoek en de valorisatie daarvan mag niet voor Nederland verloren gaan.

Bron: RU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen