Rode Kruis start Eerste Hulp campagne ‘Weet jij wat je moet doen?

Array

Eerste Hulp: Weet jij wat je moet doen?
Iedereen kan in een situatie terecht komen waarin Eerste Hulp nodig is. Uit onderzoek van Maurice de Hond onder 1500 Nederlanders bleek dat slechts 34% van de ondervraagden het juiste antwoord wist bij de volgende ongelukjes: een kind dat zich verslikt in een knikker, een brandwond, een kind dat een slok schoonmaakmiddel opdrinkt, een snijwond en een vermoedelijke botbreuk. Dat is zorgwekkend, want door gebrek aan kennis verlenen mensen minder hulp bij ongelukken. Of het nu gaat om verbranding door hete thee of een verkeersongeval, de eerste handelingen zijn cruciaal. Met een snelle en juiste reactie kun je verergering van letsel voorkomen en zelfs levens redden.

De campagne met als thema ‘Weet jij wat je moet doen?’ laat zeven veel voorkomende Eerste Hulp situaties zien: een kind dat zich verslikt, een ongelukje op het voetbalveld of iemand die zijn arm brandt aan de barbecue. Het Rode Kruis daagt iedereen uit hun kennis van Eerste Hulp in deze situaties te testen via een Eerste Hulp test op http://www.rodekruis.nl/

Cees Breederveld, directeur van het Nederlandse Rode Kruis: “Iedereen komt regelmatig in situaties terecht waar Eerste Hulp nodig is. Het onderzoek laat zien dat mensen vaak wel een globaal idee hebben van wat ze zouden moeten doen, maar dat ze onvoldoende weten wat de beste handelswijze is. Met deze campagne wil het Rode Kruis mensen enerzijds bewust maken van hun vaak beperkte kennis van Eerste Hulp en anderzijds voorlichten over wat de juiste handelswijze is bij zeven veel voorkomende ongevallen”.
-              Doe direct de Eerste Hulp test
-              Tips en informatie over Eerste Hulp
-              Bekijk hier de ervaringen van onze ambassadeurs met Eerste Hulp situaties

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen