Gezocht: patiënten met een kritische blik

Array

voor de beoordeling van patientvriendelijkheid van de poliklinieken
In opdracht van het Slingeland Ziekenhuis, zoekt Zorgbelang Gelderland patienten die hun bezoek aan de polikliniek willen beoordelen op patientvriendelijkheid: voor elke polikliniek tenminste één patient die als mystery patient ingezet wil worden en zo’n 5 tot 10 patienten per polikliniek die willen deelnemen aan een spiegelbijeenkomst.

Het Slingeland Ziekenhuis hecht veel waarde aan uitstekende patientenzorg. Hierbij staan kwaliteit, veiligheid, kennis en kunde voorop. Ook is een goede begeleiding van en informatievoorziening aan patienten van groot belang. Uw mening is leerzaam voor zorgverleners. Wat gaat goed en wat kan beter? Door uw ervaring te delen met de zorgverleners, kunt u meehelpen aan kwaliteitsverbetering van de patientenzorg in dit ziekenhuis.

Mystery patient, wat houdt dit in?
Wanneer u als mystery patient de patientvriendelijkheid van de polikliniek gaat beoordelen, krijgt u voorafgaand een training tot ‘mystery patient’ van Zorgbelang Gelderland. Deze training duurt 2 uur. De beoordeling van de polikliniek vindt vervolgens plaats tijdens uw gewone afspraak op de polikliniek, aan de hand van een uitgebreide vragenlijst. Uw bevindingen koppelt u daarna schriftelijk terug aan Zorgbelang Gelderland. Het ziekenhuis stelt het daarnaast zeer op prijs als u een mondelinge toelichting wilt geven op uw bevindingen in een gesprek met de leidinggevende en zorgverleners.

Spiegelbijeenkomst, wat houdt dit in?
Een spiegelbijeenkomst is een groepsinterview. De gespreksleider stelt vragen aan een groep patienten over het bezoek aan de polikliniek. De patienten vertellen over hun ervaring. Tijdens deze spiegelbijeenkomst zijn er zorgverleners en ook andere patienten van de polikliniek en een gespreksleider aanwezig. Door te luisteren krijgen de zorgverleners als het ware een spiegel voorgehouden over hoe patientvriendelijk de polikliniek is.

Wie zoeken we

Wij zoeken patienten met de volgende eigenschappen:

  • u beschikt over een uitstekend vermogen tot observeren;
  • u heeft oog voor gastvrijheid en serviceverlening;
  • u bent in staat om met een kritische blik de gang van zaken op de polikliniek te beoordelen;
  • u beheerst de Nederlandse taal (spreken, lezen, schrijven) goed;
  • u durft voor uw mening uit te komen;
  • u bent in staat om een dubbelrol aan te nemen door zowel patient als beoordelaar van de zorg te zijn tijdens uw polikliniekbezoek.

Wat wij verder van u vragen

  • u bent onder behandeling bij een polikliniek van het Slingeland Ziekenhuis;
  • u bent al wat langer bekend op deze polikliniek, oftewel het is niet uw eerste afspraak;

Specifiek voor de mystery patients vragen wij het volgende:

  • u heeft een afspraak in de maand september, oktober of november van dit jaar;
  • u heeft tijd voor een training, voorbereiding en beoordeling (ongeveer 4 uur in totaal);
  • u bent in de gelegenheid deel te nemen aan de training tot mystery patient op woensdag 1 september, van 19.00 – 21.00 uur;

Aanmelden
Voldoet u aan de hierboven genoemde voorwaarden, en hebt u interesse om deel te nemen als mystery patient of aan een spiegelbijeenkomst? Vult u dan vóór 1 juli 2010 het aanmeldingsformulier op www.zorgbelanggelderland.nl in.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen