Londens virtueel verpleeghuis bestond al lang in Nederland

Array

Vorige week stond op deze site een bericht van prof.dr. Guus Schrijvers, waarin een virtueel verpleeghuis werd beschreven. Piet Mout, huisarts en senior wetenschappelijk medewerker van het Nederlands Huisartsen Genootschap mailt Schrijvers naar aanleiding hiervan het volgende: In reactie op de mededeling van het virtuele verpleeghuis in London: daar is weinig innovatiefs aan. Zo’n vijftien jaar geleden is het VerpleegThuiszorgproject Soest-Baarn gestart. Verpleeghuisgeïndiceerden die hun verpleeghuisbed thuis hebben staan, werden medisch verzorgd  door hun huisarts, die daarvoor een speciaal tarief krijgt. Het was een succesvol zorgexperiment dat geen navolging in Nederland heeft gekregen en in de bestaande regelgeving is gestorven.

De restanten van het project draaien nu nog onder de verantwoordlijkheid van Zorgpalet Daelhoven onder directie van Ad Witlox.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen