Iedereen heeft zijn eigen ontlastingspatroon!

Array

Uit een publieksonderzoek van de Maag Lever Darm Stichting blijkt dat meer dan 40% van de ruim 5.000 ondervraagden nog steeds denkt, dat je enkel een goede stoelgang hebt wanneer je dagelijks ontlasting hebt. Maar ieder mens heeft zijn eigen ontlastingspatroon. Sommige mensen gaan drie keer per dag naar het toilet en anderen maar drie keer per week. Op het gebied van de stoelgang en de spijsvertering bestaan nog steeds veel misverstanden. Om mensen te helpen om hun spijsvertering te verbeteren en gezond te houden, heeft de Maag Lever Darm Stichting een gratis digitale check op de website www.spijsvertering.info geplaatst: de Spijsverteringscheck.

Spijsvertering gezond houden
De check is geschikt voor volwassenen (18+) en bestaat uit vier onderdelen met vragen over het lichaamsgewicht, voeding, de stoelgang en lichamelijke activiteit. Na ieder onderdeel ontvangt men een advies op maat, met zo nodig verbeterpunten en tips om de spijsvertering zo gezond mogelijk te houden en problemen te verhelpen of te voorkomen.

Spijsverteringsproblemen komen veel voor
Een gezonde spijsvertering heeft grote invloed op de algemene gezondheid en het welbevinden. Ongevarieerde en vezelarme voeding, te weinig lichaamsbeweging, roken en alcoholgebruik kunnen hierop van invloed zijn. Twee miljoen mensen hebben een spijsverteringsziekte, maar veel meer mensen in Nederland hebben geregeld last van spijsverteringsproblemen, zoals verstopping en maagklachten.

De MLDS wil de kennis over spijsvertering vergroten en de relatie tussen een gezonde spijsvertering en leefstijl meer duidelijk maken. Ook wil zij het taboe rondom spijsvertering, spijsverteringsklachten en ontlastingsproblemen doorbreken. Daarom heeft de MLDS, in samenwerking met een dietist, huisartsen en een maag-, darm- en leverarts, de spijsverteringscheck ontwikkeld.

Bron: Maag Lever Darm Stichting

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen