Congres over preventie in het uitgaansleven

Array

Wordt mephedrone de XTC van 2011? Wat is de rol van alcohol en drugs bij ongewenste seks in het uitgaansleven? Deze vragen komen aan bod op het Club Health congres 2010.

Het congres vindt plaats op 7 – 9 juni in Zürich en wordt mede georganiseerd door het Trimbos-instituut.

Hoe kan de nazorg voor gebruikers die tijdens een feest bij de eerste hulp belanden verbeteren? Welke preventiemaatregelen werken goed en van welke hoef je geen effect te verwachten?

Het uitgaanscircuit is de voornaamste plek waar jongeren middelen gebruiken. Wie zich professioneel bezighoudt met de preventie van middelengebruik in het uitgaanscircuit, kan inspiratie opdoen op dit internationale congres.
Tijdens het Club Health congres delen gerenommeerde internationale wetenschappers, lokale en nationale beleidsmakers en preventiewerkers hun inzichten en ervaringen over veiligheid en gezondheidsbevordering in het uitgaansleven.

Het congres biedt een unieke mogelijkheid om met internationale experts van gedachten te wisselen en uw kennis te vergroten over het uitgaansleven, middelengebruik en (preventie van) gerelateerde problemen.

U wordt bijgepraat over de laatste onderzoeken, beleid en mogelijkheden op dat gebied. Nieuwe ontwikkelingen en inzichten over onder andere geweldpreventie, alcohol en drugs, toerisme, justitie en gezondheid worden tijdens de conferentie gepresenteerd.

De conferentie richt zich op het verspreiden van wetenschappelijk bewezen effectieve interventies ter bescherming en bevordering van gezondheid in het uitgaansleven.
Tijdens de conferentie wordt The Healthy Nightlife Toolbox gelanceerd. Dit is een internationaal samenwerkingsverband, dat relevante kennis en kwalitatieve instrumenten ontsluit en bundelt, voor het creeren van een veilige en gezonde uitgaansomgeving.

Het Trimbos-instituut is projectleider van de Healthy Nightlife Toolbox.
Club Health 2010 wordt georganiseerd door de Swiss Steering Committee en de Healthy Nightlife Toolbox.
Lees meer over het programma en de sprekers op www.clubhealthconference.com

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen