Op International Space Station wordt SunTech Medical Blood Pressure Monitoring technologie gebruikt

Array

SunTech Medical, een toonaangevende fabrikant van bloeddrukmeters en OEM-niet-invasieve bloeddruk (OEM NIBP) modules, kondigt trots de selectie van hun klinisch-grade bloeddruk-technologie aan voor het nieuwe Portable longfunctie System (Portable PFS) door Damec .

In het najaar van 2009 is het International Space Station begonnen met de Portable PFS om het gamma van de respiratoire en cardiovasculaire proeven en experimenten gedaan op astronauten uit te breiden. De PFS Portable kan gebruikt worden om de mechanismen van cardiovasculaire problemen, zoals hartfalen te onderzoeken, door het bestuderen van de effecten van het toegenomen bloedvolume (geïnduceerd door een verhoogde inname van zout) op de bloeddruk, hartslag, het hartminuutvolume en het neuro-endocriene systeem.

“Damec is ontworpen in een superieure technologie, zoals de SunTech OEM NIBP-module, omdat strenge normen van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid nodig zijn voor onderzoek in de ruimte te voldoen,” zegt Ole Gløe-Jakobsen, Manager bij Damec.

Dayn McBee, CEO van SunTech Medical: ‘wij zijn verheugd dat we onze bijdrage aan onderzoek kunnen voortzetten in de ruimte-toepassingen. Bloeddruk is meer dan 25 jaar onze focus en het is geweldig om te werken met een bedrijf die onze visie deelt van het verleggen van grenzen van het onderzoek in een unieke en uitdagende omgevingen zoals het International Space Station. ” SunTech producten hebben een lange samenwerking met ruimte-onderzoek’
.
Over SunTech Medical
Al meer dan vijfentwintig jaar, is SunTech Medical de meest vooraanstaande leverancier van klinische controle van de bloeddruk grade producten en-technologieen.

Over Damec
Damec is een hoog-technologische onderneming die actief is op het gebied van geavanceerde medische apparatuur en andere technische gebieden in de eerste plaats in ruimtetoepassingen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen