Groot ggz-verkiezingsdebat 28 mei in Utrecht

Array

Clienten met politici in de ring
Op vrijdagmiddag 28 mei vindt in Utrecht hét grote ggz-debat plaats. Clienten en familie gaan met sprekers uit de politiek en de zorg in debat over belangrijke thema’s in de ggz. Het Trimbos Instituut opent het programma door de lancering van een ‘ggz-kieswijzer’ met actuele politieke stellingen over de ggz.

Het debat geeft ggz-clienten en naastbetrokkenen de kans rechtstreeks met politici en koersbepalers in de zorg van gedachten te wisselen over actuele politieke onderwerpen zoals:
De eigen bijdrage(n) en de inkomenspositie van ggz-clienten.
Over de consequenties van financiele drempels.

Bezuinigen op de zorg.
Wat kan weg, wat moet blijven en wat moet anders.

Terugdringen van dwang & drang.
Een kwestie van prioriteit in beleid.

Zorgen om de jeugdzorg.
Stelseldiscussie of echt de problemen aanpakken?

Meedoen in de samenleving.
Altijd burger, soms client.

Gezamenlijk initiatief
Het verkiezingsdebat is een gezamenlijk intitiatief van het Landelijk Platform GGz, Skipr, Fonds Psychische Gezondheid, de Stichting Patienten Vertrouwenspersoon en het Trimbos Instituut. Mede dankzij de opbrengst van een sponsorloop gehouden door psychiaters op het voorjaarscongres van de NVvP kan deze dag plaatsvinden.

Debaters
Debaters zijn o.a. Ciska Joldersma (CDA), Renske Leijten (SP), Lea Bouwmeester (PvdA)Jolande Sap (GroenLinks), Ybeltje Berckmoes-Duindam (VVD), Carel Hoffman (TON),
Marleen Barth (GGZ Nederland), Martin Potjens (ZN), Krista Kuipers (VWS), Veronique Esman (VWS), Anna van Poucke (directeur DBC Onderhoud)en vele anderen.

Locatie
Ottone, Kromme Nieuwegracht 62, 3512 HL Utrecht.
Toegang: gratis.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen