Roemer zet hoog in op zorg bij eerste debat lijsttrekkers

Array

In het eerste lijsttrekkersdebat op Radio 1 sprak Roemer de partijen aan op de gevolgen van een eigen risico in de zorg. “Het eigen risico is in de zorg is een drempel, dat moet je niet willen, dat tast de solidariteit aan in de gezondheidszorg.” De SP is de enige partij die het eigen risico in de zorg wil afschaffen.

Roemer sprak Balkenende aan op de teloorgang van de zorg in verpleeghuizen. “De verpleeghuizen zijn steeds meer op zorgfabrieken gaan lijken. Het is compleet de verkeerde kant opgegaan. Het personeel staat erbij te janken. Ze willen zo graag, maar de zorg is de afgelopen jaren verder afgebroken en dat reken ik de kabinetten Balkenende aan.

Een spreekuurbelasting bij de dokter zou volgens Roemer schandalig zijn. Het is volgens hem een extra drempel om naar de dokter te gaan. “Het gevolg is dat mensen te laat naar de huisarts gaan, waardoor de zorg die daarna nodig is vele malen duurder zal zijn.

Bron: SP

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen