Stevia goedgekeurd als zoetstof
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding 09 mei 2010 - 09:49
Array
Steviolglycosiden, de zoete bestanddelen van de plant stevia, zijn volgens de European Food Safety Authority (EFSA) veilig om te gebruiken als zoetstof in voedingsmiddelen.Het is nog niet duidelijk of en wanneer het in Nederland wordt goedgekeurd. Officieel was stevia namelijk verboden (vanwege de omstreden veiligheid) en mocht het alleen als huidverzorgingsproduct aangeboden worden. Zoetstoffen zijn niet per se nodig om goed de voedingsadviezen bij diabetes te kunnen uitvoeren. DVN adviseert alleen zoetstoffen te gebruiken die door de EFSA zijn goedgekeurd.
Bron: DVN
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.
Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.
De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.