Miljoenensubsidie voor scolioseonderzoek Chris Arts

Array

Het Nederlandse BioMedical Materials (BMM) programma investeert 4,5 miljoen euro in onderzoeksprojecten van jonge onderzoekers op het gebied van nieuwe biomedische materialen en hun therapeutische toepassing. Eerder deze week maakte BMM bekend welke projecten worden gefinancierd binnen deze Young Investigator Call. Dr. Chris Arts van CAPHRI krijgt 1,9 miljoen euro voor zijn onderzoek naar een nieuwe behandelmethode voor patienten met scoliose, een complexe 3-D groeiafwijking van de wervelkolom.
Daarnaast ontvangt J. Sluijter van UMC Utrecht 1,3 miljoen euro voor zijn onderzoek naar het ontwikkelen van nieuwe therapieen ter verbetering van de hartfunctie na een hartaanval. Dr. J. Rotmans van LUMC krijgt 1,3 miljoen euro voor zijn idee om in nierdialyse patienten nieuwe toegangswegen tot de bloedbaan te creeren.

BMM’s zogenaamde Young Investigator Call is specifiek gericht op jonge onderzoekers die minder dan tien jaar geleden hun promotieonderzoek hebben afgerond. In tegenstelling tot eerdere projectrondes van BMM, werd nu niet alleen gekeken naar het projectvoorstel en het onderliggende consortium, maar ook naar de kwaliteiten van de jonge onderzoeker die aan het hoofd staat van het consortium.

Over BMM
BMM (het BioMedical Materials program) is een Nederlands publiek-privaat samenwerkingsverband, gericht op onderzoek naar en ontwikkeling van biomedische materialen. Met een totaal budget van 90 miljoen euro, richt BMM zich op de ontwikkeling en toepassing van nieuwe therapieen om chronisch weefsel- en orgaanfalen te voorkomen. Inzet is een verbetering in de kwaliteit van leven. BMM wordt gefinancierd door de Nederlandse overheid (50%), universitaire instellingen (25%) en het bedrijfsleven (25%). Het BMM consortium telt 52 partners, zowel publiek als privaat.

Bron: Maastricht University

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen