Nieuw boek Twynstra Gudde: Essenties voor samenwerking in wonen en zorg

Array

‘Het duurt te lang’, ‘het kost te veel’, ‘we begrijpen elkaar niet goed’. Dit zijn veelgehoorde klachten tijdens de samenwerking tussen zorgaanbieders en vastgoedpartijen. Dat is niet alleen jammer, maar ook ernstig. Steeds meer mensen hebben aangepaste huisvesting nodig vanwege hun zorg- en ondersteuningsbehoefte. Om aan deze wensen te voldoen is het van belang dat vastgoed- en zorgondernemingen goed met elkaar samenwerken.

Het samenbrengen van deze twee totaal verschillende werelden vereist de nodige kennis.
In Essenties voor samenwerking in wonen en zorg ontrafelen auteurs Van den Beld en Van Zalk, senior adviseurs bij Twynstra Gudde, de complexiteit van deze twee vakgebieden. Ze geven ook inzicht in samenwerkingsproblemen en bieden instrumenten om samenwerking integraal te verkennen, vorm te geven en te verbeteren.Essenties voor samenwerking in wonen en zorg is een aanrader voor toezichthouders, bestuurders en managers uit de vastgoed- en de zorgsector. Met het voorwoord geschreven door Aad Koster en Hendrien Witte, directeuren van respectievelijk ActiZ organisatie van zorgondernemers en Aedes vereniging van woningcorporaties. Het is voor het eerst dat in één boek wonen en zorg worden beschreven vanuit de perspectieven vastgoed en zorg. De lancering van het boek wordt door Twynstra Gudde in maart gevierd met een inspirerende bijeenkomsten voor toezichthouders, bestuurders en managers uit de vastgoed- en zorgsector. Op www.twynstragudde.nl/wonenzorg is meer informatie te vinden over deze bijeenkomsten


Het boek ‘Essenties voor samenwerking in de zorg’

Samenwerking tussen zorgaanbieders en vastgoedpartijen is noodzakelijk, maar niet vanzelfsprekend. Dat is niet alleen jammer, maar ook ernstig. Want de vraag naar passende woonzorgvoorzieningen voor ouderen en mensen met een beperking neemt toe. Twynstra Gudde doet hier iets aan. Door de achtergrond, de taal, het spel, de spelers, het denken en handelen van de samenwerkings partners inzichtelijk te maken en met elkaar te verbinden. En instrumenten aan te reiken om de samenwerking te verbeteren.

Bestel  hier: Essenties voor samenwerking in wonen en zorg
Beld, H.K. van den & Zalk, D. van

Dit alles staat in het nieuwe boek ‘Essenties voor samenwerking in wonen en zorg’ dat door Hugo van den Beld en Dave van Zalk, beiden werkzaam als adviseurs bij Twynstra Gudde, is geschreven.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen