Q-koorts en zwangerschap
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding 30 december 2009 - 12:59
Array
Woon je in een gebied waar Q-koorts voorkomt of ben je daar geweest, dan moet je extra alert zijn op klachten die passen bij Q-koorts, zoals: koorts met (heftige) hoofdpijn of hoesten. Ga naar de huisarts met deze klachten en overleg het met je verloskundige of gynaecoloog. Je loopt extra risico op Q-koorts in de buurt van een besmet bedrijf.
Zwangere vrouwen lopen een groter risico om ernstig ziek te worden na besmetting. Zwangere vrouwen dienen in ieder geval direct contact met melkgeiten en melkschapen en de consumptie van rauwe melk of rauwe melkproducten te vermijden. De bacterie wordt inactief door pasteurisatie of koken.
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.
Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.
De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.