Vele zorginnovaties in Finland op 17 en 18 juni 2010: ga mee erheen

Array

midzomernachtHet Julius Centrum, de afdeling Public Health van de Universiteit van Tampere en de Finse Nationale Raad voor Volksgezondheid en Welzijn organiseren op 17 en 18 juni een congres over recente ontwikkelingen in de ketenzorg in Europa.

Aan de orde komen verschillende  thema’s:
1. disease management programma voor personen met diabetes in verschillende landen
2. zorgprogramma’s voor mensen met Alzheimer in diverse landen
3. de organisatie van een geïntegreerde, multidisciplinaire eerstelijn in Finland, Engeland en Nederland
4. het geïntegreerd werken binnen centra voor jeugd en gezin in diverse landen
5. de geïntegreerde geestelijke gezondheidszorg buiten het ziekenhuis en
6. onderzoeksmethoden om de effectiviteit van geïntegreerd werken vast te stellen.

Wie wil kan op 16 juni, een dag vóór het congres, twee excursies doen naar goede Finse voorbeelden binnen de eerste vijf thema’s. Op vrijdagmiddag, 18 juni, 15.00 uur eindigt het congres. Prof.dr. Guus Schrijvers heeft aan de Tamperese collega’s gevraagd wat de beste tijd is om een congres in Finland te houden. Unaniem noemde men de dagen rond Midzomernacht op 21 juni. Dan kan je tot vier uur ’s nachts bij vol daglicht uitwisselen over het vak.  Heb je belangstelling om ervaringen uit te wisselen, desnoods midden in de nacht? Heb je belangstelling om daar een lezing te houden of een poster van jouw project op te hangen? Ga dan naar www.integratedcare.org, lees de brochure en meld je aan.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen