SNPG: Levering H1N1-vaccins

Array

vaccinDe komende periode zult u geconfronteerd worden met diverse leveringen voor zowel de reguliere influenzavaccinatie als de vaccinatie tegen het Nieuwe Influenza A (H1N1). Deze leveringen bestaan naast vaccins ook uit benodigde materialen zoals folders en spuiten. Planning

In week 42 en 43 levert het NVI de benodigde 1 ml spuiten om het vaccin op te trekken en toe te dienen. Hierbij wordt uitgegaan van de bestelling voor de 1e vaccinatieronde, dus van 2 keer 100% opkomst van de doelgroep. Bij de spuiten zit de naald al op de spuit.

Dinsdag 13 oktober hebben alle huisartsen een mail ontvangen, waarin de afleverdatum van de spuiten en naalden wordt genoemd. De SNPG heeft dezelfde dinsdag van de distributeur de data doorgekregen en heeft alles in werking gezet om binnen een aantal uren de data aan de huisartsen te communiceren.
Brief opdrachtbevestiging spuiten en naalden

We beseffen ons terdege dat de korte termijn tussen bekendmaking van de afleverdatum en het daadwerkelijk leveren erg kort is. Met name voor de huisartsen die deze week beleverd worden. Ook huisartsen in het midden en noorden van Nederland, waar het komende week herfstvakantie is, zijn wellicht niet in staat om de spuiten in ontvangst te nemen.

Week 42 en 43 zijn de weken dat de huisartsen worden beleverd, in week 44 worden alle zorginstellingen (3000) beleverd. Dit vraagt om een strak logistiek schema en uitstel is geen optie vanwege de verwachting dat in week 45 de vaccins worden geleverd. Wij vragen u begrip voor deze situatie.

Het callcenter (0900 – 47 43 777) zal haar uiterste best doen om samen met de huisarts te zoeken naar een gepaste oplossing, mochten zich er problemen voordoen.

De SNPG wijst de huisartsen nogmaals op het feit dat de vaccinaties tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) in tegenstelling tot de seizoensvaccinatie dienen te worden opgetrokken uit een flacon met 1ml spuiten met aangegoten naald. Dit wordt duidelijk uitgelegd in het dossier Nieuwe Influenza A (H1N1) van het NHG opent in nieuw venster

In het geval dat de huisarts de vaccins krijgt geleverd waarbij nog het adjuvans aan het vaccin moet worden toegevoegd, zal het NVI de hiervoor benodigde 5 ml spuiten tegelijk met de vaccins leveren.

Folders en flyers
In week 42 ontvangt de huisarts gratis folders, ter ondersteuning van de informatieverstrekking aan de patienten. De folders kunnen worden meegestuurd met de uitnodigingsbrief voor de eerste vaccinatieronde. In week 43 worden flyers, posters en instructiekaarten geleverd.
De flyers worden samen met de uitnodiging voor de tweede vaccinatieronde uitgereikt tijdens de eerste vaccinatieronde. De posters bevatten informatie voor vrouwen die korter dan 3 maanden zwanger zijn of graag zwanger willen worden. Deze posters kunnen worden opgehangen in de praktijk of op de priklokatie. De instructiekaarten geven uitleg over de vaccins en de voorbereiding van de vaccinatie, en zijn bestemd voor eigen gebruik.

De folders, flyers, posters en instructiekaarten worden door de overheid beschikbaar gesteld.

Vaccins
In week 45 worden de vaccins aan de huisartsen geleverd. De huisarts ontvangt in week 43 de bevestiging (per email en brief) met daarop de exacte afleverdatum van de vaccins.
Deze datum kan niet gewijzigd worden. De huisarts wordt dan ook dringend verzocht te zorgen voor bemanning van de afleverlocatie op de dag van levering. Is dit op geen enkele manier realiseerbaar, dan kan de huisarts zelf de vaccins ophalen op één van de vier locaties in het land die hiervoor speciaal worden ingericht. Deze locaties worden op een later tijdstip bekend gemaakt.

Bron: SNPG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen