Pallitatief zorgpad van Liverpool naar Utrecht

Array

pallitatieve zorgOp vrijdag 29 januari 2010 houdt John Ellershaw op het derde congres over recente ontwikkelingen in klinische paden en zorgpaden een college over de Liverpool Care Pathway for the Dying patient.  Dit zorgpad wordt in Engeland en daarbuiten gezien als een uitstekend voorbeeld van goed georganiseerde extra- en intramurale palliatieve zorg. Ellershaw is in Livelpool medisch directeur van het Marie Curie Hospice en klinisch directeur van de afdeling palliatieve zorg van het Koninklijke Academische Ziekenhuis van Liverpool.

Net als vorige jaren vindt het congres plaats op de Universiteit Utrecht. Zij werken ook dit jaar nauw samen met het CBO Kwaliteitsinstituut voor de zorg dat jarenlange ervaring heeft met het ontwikkelen van zorgpaden. CBO directeur  en arts Gerd Simons houdt een plenaire inleiding over recente CBO ervaringen. Aan de orde komen tal van recente nieuwe klinische paden. Voor het eerst dit jaar is er ook aandacht voor bouwkundige en financiele consequenties van zorgpaden. Wilt u naar dit congres? Noteer alvast de datum of stuur een mail naar congresorganisator Margriet Hageman op [email protected].  Over twee weken staat het programma van het congres op de website www.integratedcare.nl <http://www.integratedcare.nl/>
auteur: prof.dr. Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen