Masterclass ketenzorg start op 12 januari 2010

Array

disease managementIn 2009 heeft een enthousiaste groep managers en ervaren professionals deelgenomen aan de tweede masterclass Disease Management van het Julius Centrum. Onder leiding van dr. Henk J. van der Steeg, Els M. de Bruijn, arts en prof.dr. Guus Schrijvers  is veel geleerd, niet alleen van de docenten maar ook van elkaar. Als een sterk punt van de masterclass kwam in de evaluatie vaan de deelnemers naar voren, dat in de colleges zowel academische kennis als praktische ervaringen worden ingebracht en verbonden.

De deelnemers kwamen uit verschillende sectoren van de zorg, zoals verzekeraars, huisartsenzorg en eerstelijns centra, GGZ, ziekenhuizen en zorgnetwerken. Als docenten traden in 2009 vooraanstaande sprekers op met ervaring in onderzoek en/of beleidsontwikkeling in het werkveld van disease management.

De derde masterclass Disease Management van 13 colleges start op 12 januari 2010 met een introductie waarna vanaf 26 januari 2010 tot en met 2 november 2010 steeds op een dinsdag van 15.00 tot 19.00 uur, met een interval van twee weken of meer, een college wordt gegeven. Met de school vakanties is rekening gehouden. De bijeenkomsten vinden plaats in het UMC Utrecht.

Tijdens de colleges wordt toegewerkt naar het maken van een eindopdracht door de deelnemers. Deze eindopdracht – het maken van een beleidsmemo over een casus in de eigen organisatie – wordt tijdens college 11 op 15 juni 2010 door de deelnemers middels een PowerPoint presentatie gepresenteerd aan docenten en medecursisten. Het laatste college voor de zomer wordt afgesloten met een diner.

In september en november 2010 vinden  twee terugkommiddagen plaats rond tegen die tijd actuele onderwerpen en behoeften van de groep. Wilt u meedoen aan deze Masterclass? Wilt u uw kennis, ervaring, opinies en vaardigheden opfrissen en toetsen aan die van anderen?  Ga dan naar www.integratedcare.nl/downloads/090902brochure_mc-disease-management-2010_vers.pdf

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen