Glansrol voor ambulance meldkamer

Array

lmazGlansrol voor ambulance meldkamer bij aanslag op koningin

Kassa drie in een supermarkt gaat open als twee andere kassa’s te lange rijen hebben. Kassa drie in Ambulanceland is de bijnaam van de Landelijke Meldkamer Ambulance Zorg (LMAZ) die open gaat als regionale meldkamers overbelast worden door een ramp. Als enige heeft de LMAZ online overzicht over alle ambulances in heel Nederland: hoeveel en waar zij rijden en of er zich een patient in bevindt.

Zo speelde de LMAZ een glansrol bij de aanslag op de Koninklijke familie op 30 april. Zij was in staat onmiddellijk alle lege ambulances te mobiliseren en te laten rijden naar Apeldoorn. Eenzelfde rol had Kassa drie bij de recente vliegtuigcrash nabij Schiphol. Ook valt de LMAZ regelmatig in bij compleet uitvallen van een regionale meldkamer tengevolge van stroom- of computerstoringen.

Al deze informatie kreeg prof.dr. Guus Schrijvers van het LMAZ directeur Peter Hartog toen hij met hem dezer dagen een conferentie voorbereidde voor hoofden van regionale meldkamers. Op 18 september houdt Hartog een workshop over Kassa Drie op het negende nationale congres, zeg maar jaarbeurs, over recente ontwikkelingen in de ambulancezorg, huisartsenposten en SEH’s op vrijdag 18 september. Plenaire inleiders uit binnen- en buitenland en twintig (!!) workshops gaan in op alle aspecten van spoedzorg.

Wilt u naar dit congres? Wilt u in één dag op de hoogte raken van alle recente ontwikkelingen bij Kassa Drie in beleid, veld en onderzoek binnen en buiten uw eigen directe beroepsgroep en voorziening? Surf dan naar www.integratedcare.nl klik door op nascholing lees de uitgebreide brochure en meld je aan. Wil je contact met Peter Hartog? Stuur een mail naar [email protected]

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen