St. Elisabeth willen in avond weekend en nacht zorg blijven bieden op SEH na vertrek van Huisartsenpost

Array

elisabeth-ziekenhuisPatienten met ernstige klachten zijn onveranderd in de avonduren welkom op de Spoedeisende Hulp van het St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg. Met deze service levert het St. Elisabeth ook na het vertrek van de huisartsenpost snel hulp in de avond en nacht. Met het vertrek van de huisartsenpost, die met ingang van 2 juni niet meer in het St. Elisabeth Ziekenhuis gehuisvest is maar aan de Lage Witsiebaan, ontstaat een voor patienten onwenselijke situatie, vindt het ziekenhuis. Met name voor de patienten die in het zuiden en oosten van Tilburg wonen, en de inwoners van Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk, neemt de reistijd naar de huisarts flink toe. Voor het St. Elisabeth alle reden om de patienten zelf op te vangen en te helpen als zij acute zorg nodig hebben.


“Het gaat dan om patienten met serieuze problemen, zoals een botbreuk, wond of pijn op de borst”,
zegt Theo van Stiphout, hoofd van de afdeling Spoedeisende Hulp. “Alleen als het om minder dringende gezondheidsproblemen gaat verwachten we dat mensen zich eerst afvragen of de eigen huisarts of de huisartsenpost de gewenste zorg kunnen bieden.”


Acute zorg

Op deze wijze zorgt het St. Elisabeth Ziekenhuis ervoor dat patienten ook in de avond en nacht op korte afstand terecht kunnen voor dringende zaken. Het besluit is een opmaat naar het inrichten van een spoedeisende hulp waarin ook huisartsenzorg en alle andere vormen van acute zorg geleverd worden aan de patienten. De planning is een dergelijke service medio 2010 aan te kunnen bieden.

Het initiatief past in het streven van het St. Elisabeth om het liefste ziekenhuis van Nederland te worden.

Bron:Elisabeth Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen