‘Verborgen Zorgen’

Array

st-lucas-gentOp vrijdag 15 mei wordt het project ‘Verborgen Zorgen’ voorgesteld, een initiatief van het International Centre for Reproductive Health (ICRH – UGent) en de VZW Partners in Reproductive Health. Het project heeft als doel een intercultureel netwerk uit te bouwen van vrouwen die rechtstreeks of onrechtstreeks geconfronteerd worden met seksueel en gendergerelateerd geweld en dit soort geweld willen tegengaan.

Vandaag zijn acht vrouwen met verschillende verblijfstatuten de spilfiguren in dit project. Door lotgenoten te interviewen en samen met hen foto’s te nemen die hun verhalen uitbeelden, krijgen we een blik in de leefwereld van deze slachtoffers. De verhalen helpen ons ook om beter in te zien waar de problemen zich situeren op het vlak van hulpverlening.

Op 15 mei 2009 zal in het Provinciehuis te Gent een café dialoog plaatsvinden, waar pers en publiek kennis kunnen maken met het project. Bedoeling van dit café dialoog is om samen met betrokkenen tot concrete beleidsvoorstellen te komen, die het aanwezige publiek mogen beoordelen op prioriteit. Op deze dag wordt ook de fototentoonstelling gelanceerd, die tot en met 29 mei 2009 kan bezocht worden.Dit project wordt ondersteund door de vakgroep Sociale Agogiek van de Universiteit Gent, de Koning Boudewijnstichting, de Nationale Loterij en de Provincie Oost-Vlaanderen.

Programma ‘Verborgen Zorgen’ – vrijdag 15 mei 2009

  • 10u: Persconferentie: Voorstelling project en fototentoonstelling
  • 10u30: Opening en welkomstwoord
  • 10u45: Café Dialoog
  • 12u30: Aanbevelingen
  • 12u45: Sleutelvrouwen in de kijker
  • 13u15: Opening fototentoonstelling en receptie

Bron: U Gent

Recente artikelen