Gronings formularium vereenvoudigt transmuraal voorschrijven

Array

Ook de kosten van de medicijnen staan in het formularium
pfgHet Transmuraal Formularium biedt voor 25 aandoeningen een overzicht van de beste geneesmiddelen, en hun globale kosten.Het formularium bestaat uit richtlijnen voor de behandeling van aandoeningen die voorkomen in de eerste en tweede lijn van de gezondheidszorg.

Kosten van medicijnen
Het meewegen van de kosten maakt het Groninger Transmuraal Formularium een uniek formularium. De richtlijnen zijn gebaseerd op recente literatuur en bestaande nationale en internationale farmacotherapeutische standaarden.

Proeftuin farmacie Groningen
Het Transmuraal Formularium is ontwikkeld binnen de Proeftuin Farmacie Groningen. De Proeftuin Farmacie Groningen werkt al bijna 10 jaar om de samenwerking tussen huisartsen, specialisten en apothekers te bevorderen. Met als einddoel: betere kwaliteit en doelmatigheid in de farmacotherapie.

Lees meer in het nieuwsbericht Proeftuin Farmacie Groningen presenteert nieuwe editie Groninger Transmuraal Formularium.
Of ga meteen naar de overzichtspagina met pdf’s van de richtlijnen.

Wat werkt bij u?

De nieuwe praktijk zoekt voorbeelden van vernieuwing in de eerstelijnszorg. Laat zien wat in uw praktijk werkt en inspireer anderen.

Uw praktijkvoorbeeld

Bron: De nieuwe praktijk, een initiatief van de LHV, het NHG en het ministerie van VWS.

Recente artikelen