UVIT zet regierol huisarts centraal in samenwerking met DCA

Array

huisarts2Verzekeraarscombinatie Univé-VGZ-IZA-Trias (UVIT) gaat samen met De Centrale Apotheek (DCA) huisartsen ondersteunen bij het verlenen van farmaceutische zorg. UVIT benut daarbij het distributieconcept en de (ICT-)infrastructuur van DCA om de organisatie en evaluatie van de farmacotherapie in één hand te leggen: bij de huisarts.

DCA faciliteert de afgifte van herhaalmedicatie via de huisartsenpraktijk en ondersteunt huisartspraktijken bij de optimalisatie van de medicatiebewaking. UVIT zorgt ervoor dat huisartspraktijken vergoed worden voor de extra inspanningen die huisartsen leveren. De verzekeraar heeft hiervoor de nieuwe M&I-module Farmacotherapeutische Begeleiding ontwikkeld, die voorziet in vergoedingen voor:
• advisering van de patient;
• optimalisatie van het medicatiedossier;
• doelmatig voorschrijven;
• logistieke werkzaamheden binnen de huisartsenpraktijk.

“Huisartsen spelen een centrale rol bij de behandeling van patienten in de eerste lijn. Het ligt dus voor de hand dat zij ook toegang krijgen tot alle relevante gegevens voor medisch-farmaceutische zorg”, aldus Jan Broeren, coördinator Farmacie bij UVIT. “Via onze samenwerking met DCA willen wij de rol van de huisarts, als regisseur van de eerstelijnszorg, ook op het gebied van de farmaceutische zorg versterken.” De huisartsenorganisaties hebben aangegeven dat er ruimte dient te worden geboden aan dit initiatief van UVIT.
UVIT voorziet in de samenwerking met DCA een verbetering van de medicatieveiligheid, meer klantvriendelijkheid én een kostenreductie van minimaal 20 procent door de centrale verwerking van herhaalrecepten.
Om de effecten van de UVIT M&I-module in kaart te brengen, evalueert een aantal onafhankelijke onderzoeksinstituten deze nieuwe vorm van geneesmiddelendistributie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen