Ziekenhuisgegevens beschikbaar voor huisartsen

Array

Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft een huisartsenportal via het internet ontwikkeld voor huisartsen en verpleeghuisartsen in de regio Drechtsteden. Huisartsen kunnen hiermee actuele patiëntgegevens van het ziekenhuis inzien. Via webtechnologie kunnen huisartsen beveiligd inloggen en gegevens van hun patiënten opvragen. Denk hierbij aan onderzoeksuitslagen, brieven, afspraken en ziekenhuisopnames. De gegevens worden alleen aan de eigen of waarnemende huisarts beschikbaar gesteld. Bij de portal is zeer veel aandacht geschonken aan de beveiliging van het systeem.

Het ziekenhuis heeft de huisartsenportal ontwikkeld om de overdracht van medische gegevens tussen huisarts en specialist te verbeteren. De huisarts krijgt op dit moment een groot aantal gegevens via de e-mail of per post aangeleverd vanuit het ziekenhuis. Met de nieuwe manier van opvragen via het internet heeft de (verpleeg)huisarts eerder beschikking over de gegevens en kan de huisarts meer gegevens inzien. Dit kan op iedere computer met een internetverbinding. De gegevens zijn dus overal opvraagbaar.

Testfase
De huisartsenportal is in nauwe samenwerking met de huisartsen ontwikkeld en bevindt zich momenteel in de testfase. Een groep huisartsen test het gebruik van de portal gedurende een maand. Na de testfase kunnen huisartsen zich aanmelden om toegang te krijgen tot de huisartsenportal.

Bezwaar aantekenen
Patiënten hebben de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen tegen het inzien van deze gegevens door de huisarts. Als een patiënt niet wil dat een huisarts zijn/haar gegevens kan inzien, dan kan de patiënt contact opnemen met de afdeling Patiëntenvoorlichting van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Dit kan tijdens kantooruren via telefoonnummer: (078) 652 36 64 of per e-mail: [email protected]. De patiënt krijgt dan een bezwaarformulier toegestuurd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen