St. Antonius Ziekenhuis: Patiënten boeken voortaan polikliniekafspraak met @-Pointment

Array

Sinds kort kunnen patiënten van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein zelf een polikliniekafspraak regelen via internet. De patiënt boekt de afspraak direct in het afsprakensysteem, en kiest zelf datum, tijdstip en arts. Snel, veilig en gemakkelijk. 

De nieuwe manier van afspraken maken is beschikbaar voor de specialismen gynaecologie, mondziekten & kaakchirurgie, orthopedie en urologie. Over enige maanden zal het systeem ook beschikbaar komen voor de andere specialismen. Tot die tijd blijft voor hen de bestaande afspraakmogelijkheid via een e-mailformulier in gebruik.

Het systeem @-Pointment maakt het online plannen van afspraken mogelijk. Hiermee kunnen patiënten snel en gemakkelijk een polikliniekafspraak plannen. Op basis van de gegevens die de patiënt invoert, worden vrije plaatsen getoond in het spreekuur dat aansluit op de (verwachte) aandoening. De patiënt selecteert uit de beschikbare opties de afspraak die het beste schikt. Indien nodig ontvangt de patiënt ook direct relevante patiënteninformatie.
Voor patiënten die hun afspraken liever via de telefoon regelen verandert niets. Zij kunnen gewoon telefonisch een afspraak maken.

Snel en veilig
Bij het Antonius was het al mogelijk om via de website een afspraak te maken, maar het bestaande systeem heeft een aantal beperkingen. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om de afspraak direct te boeken en te bevestigen. Nadeel is dat patiënten vaak enige tijd moeten wachten voordat zij op hun verzoek een afspraakvoorstel krijgen.
@-Pointment gaat veel verder. De patiënt regelt echt zelf zijn afspraak. Hij heeft meer vrijheid bij het maken van de afspraak. Naast de vrije keus uit datum, tijd en arts bestaat er een koppeling met relevante patiënteninformatie. De patiënt is dus ook direct goed geïnformeerd.
Bovendien is @-Pointment veilig: patiënten hoeven hun privacygevoelige gegevens niet meer via het openbare internet te versturen, maar boeken hun afspraak in een beveiligde omgeving. Het systeem heeft de verschillende veiligheidstoetsen glansrijk doorstaan.

Meer weten? Bezoek dan de website www.antonius.net.

Recente artikelen